Davčne blagajne

Svetovali vam bomo pravo davčno blagajno za vas

Zakaj nam lahko zaupate:

– podjetje je specializirano za blagajniške sisteme in ima 20 let tradicije

– 2000 strank v Sloveniji, Avstriji, Srbiji in na Hrvaškem

– lasten razvoj

– v ponudbi imamo od najbolj enostavnih blagajn do blagajniških sistemov z več blagajnami v mreži, tako Android kot računalniške blagajne

– vrhunski servis, na voljo vsak dan v letu od 8h – 23h

– vse artikle, ki jih oglašujemo, sploh pa vse davčne blagajne, imamo na zalogi in jih lahko pri nas dobite takoj

Kaj so davčne blagajne?

Z objavo v Uradnem listu dne 31. julija 2015 je začel veljati zakon o davčnem potrjevanju računov. Davčno potrjevanje računov je obvezno od 2. januarja 2016 naprej. Od tega datuma naprej morajo biti vse blagajne povezane s Finančno upravo RS (FURS). Za take blagajne se široko uporablja naziv Davčne blagajne. Zakon predvideva prehodno obdobje 2 let, v katerem bodo zavezanci lahko račune izstavljali tudi iz vezane knjige računov in nato vsakega posebej naknadno davčno potrdili na strani FURS.

Način, na katerega delujejo davčne blagajne

Uvedene so on-line davčne blagajne. Pred izdajo vsakega računa mora blagajna poslati podatke o računu na FURS, ki temu računu dodeli enotno oznako računa (s kratico EOR). Blagajna mora natisniti EOR na računu kupcu. Kupec bo lahko s pomočjo QR kode na računu in aplikacije Preveri račun takoj preveril, ali je račun res davčno potrjen.

Svetujemo vam optimalno davčno blagajno za vas

Katera blagajna je optimalna za vas, je odvisno od tega, kakšno opremo že imate, koliko računov na mesec izdajate ter ali izdajate račune tudi na terenu in ali je tam možnost priključitve na elektriko ali ne.

Če izdate zelo malo računov in ste dosedaj pisali račune v vezano knjigo računov, lahko tako nadaljujete do 31. 12. 2017, vendar je smiselno narediti izračun, kaj se vam splača. Vsak račun iz vezane knjige računov vas stane 11 centov, poleg tega imate dodatno delo z naknadno potrditvijo teh računov na spletnem portalu FURS.

Račun, izdan iz katerekoli naše blagajne, vas stane manj kot pol centa. Če izdate do 5 računov mesečno, se vam verjetno ne splača kupovati blagajne.

Že pri nekako 25 računih na mesec pa se vam ne splača pisati računov na roke, saj boste morali vsake 2 meseca kupiti vezano knjigo računov ter najmanj 3x mesečno ročno vpisovati vse račune na spletni portal FURSa.

Pokličite nas in svetovali vam bomo optimalno davčno blagajno za vas. Blagajne lahko kupite ali najamete.